Verkehr

O pravni negotovosti za državljane EU glede plovil z belgijsko zastavo  ,

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije navaja, da mora od 1. julija 2018, začetka veljavnosti zakona o rekreacijskih plovilih, vsaj 50 % lastnikov plovil z belgijsko zastavo, ne glede na to, ali gre za fizične ali pravne osebe, imeti stalno prebivališče v Belgiji. Trdi, da te nove določbe povzročajo precejšnjo pravno negotovost za vse državljane EU, ki so v skladu s prejšnjo zakonodajo svoje plovilo registrirali v Belgiji. Ker ni skupne evropske zakonodaje o rekreacijskih plovilih, morajo državljani EU upoštevati zelo različne predpise, ki so odvisni od države zastave EU. Vlagatelj peticije prosi Evropski parlament, da zavaruje pravice evropskih državljanov, ki so jih prizadele spremembe zakonodaje, in poziva zadevne pristojne organe, da spoštujejo pravno varnost in zakonodaje ne uporabljajo retroaktivno.

Thank you for your support, L. M.
pro

contra