Verkehr

Dėl ES piliečių teisinio netikrumo, susijusio su laivais, plaukiojančiais su Belgijos vėliava

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas nurodo, kad 2018 m. liepos 1 d. įsigaliojus įstatymui dėl pramoginių laivų, ne mažiau kaip 50 proc. su Belgijos vėliava plaukiojančių laivų savininkų, tiek fizinių, tiek juridinių, turi būti Belgijoje gyvenantys asmenys. Jis teigia, kad dėl šių naujų nuostatų visiems ES piliečiams, kurie, laikydamiesi ankstesnių teisės aktų, nusprendė registruoti savo laivus Belgijoje, kyla didelis teisinis netikrumas. Nesant bendrų ES teisės aktų dėl pramoginės laivybos, ES piliečiai, priklausomai nuo ES vėliavos valstybės, privalo laikytis labai skirtingų taisyklių. Peticijos pateikėjas atitinkamai siekia, kad Europos Parlamentas imtųsi veiksmų, kad būtų apsaugotos Europos piliečių, kuriems šis teisės akto pakeitimas turi įtakos, teisės, ir ragina atitinkamas valdžios institucijas laikytis teisinio tikrumo, o ne taikyti įstatymus atgaline data.

Thank you for your support, L. M.
pro

contra