Verkehr

O právnej neistote občanov EÚ, pokiaľ ide o plavidlá plaviace sa pod vlajkou Belgicka

Petitioner
255 Supporters 255 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície uvádza, že po nadobudnutí účinnosti zákona o výletných lodiach 1. júla 2018 musí aspoň 50 % vlastníkov plavidla, ktoré sa plaví pod vlajkou Belgicka, bez ohľadu na to, či ide o fyzické alebo právnické osoby, mať pobyt v Belgicku. Tvrdí, že tieto nové ustanovenia spôsobujú všetkým občanom EÚ, ktorí sa v súlade s predchádzajúcimi právnymi predpismi rozhodli zaregistrovať svoje plavidlá v Belgicku, značnú právnu neistotu. Neexistencia spoločných európskych právnych predpisov o rekreačnej plavbe znamená, že občania EÚ musia dodržiavať veľmi odlišné predpisy v závislosti od vlajkového štátu EÚ. Predkladateľ petície preto žiada Európsky parlament o prijatie opatrení na ochranu práv európskych občanov, ktorých sa táto legislatívna zmena týka, a vyzýva príslušné orgány, aby rešpektovali právnu istotu a neuplatňovali zákony so spätnou platnosťou.

openPetition international