Verkehr

относно правната несигурност за гражданите на ЕС по отношение на корабите, плаващи под знамето на Белгия

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията посочва, че след влизането в сила на Закона за плавателните съдове за развлечение на 1 юли 2018 г. най-малко 50% от собствениците на плавателни съдове, плаващи под знамето на Белгия, независимо дали са физически или юридически лица, трябва да пребивават в Белгия. Той твърди, че тези нови разпоредби водят до значителна правна несигурност за всички граждани на ЕС, които в съответствие с предишното законодателство са взели решение да регистрират своите кораби в Белгия. Липсата на общо европейско законодателство относно ваканционното корабоплаване означава, че от гражданите на ЕС се изисква да спазват много различни разпоредби в зависимост от държавата от ЕС на знамето. Вносителят на петицията съответно призовава Европейския парламент да предприеме действия за гарантиране на правата на европейските граждани, засегнати от това законодателно изменение, като призовава съответните органи да зачитат правната сигурност и да не прилагат издадените впоследствие закони.

Thank you for your support, L. M.
pro

contra