Verkehr

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 3 days

Podnositelj predstavke navodi da nakon stupanja na snagu Zakona o plovilima za razonodu 1. srpnja 2018. najmanje 50 % vlasnika plovila koji plove pod belgijskom zastavom, bili oni fizičke ili pravne osobe, mora imati boravište u Belgiji. Tvrdi da te nove odredbe uzrokuju znatnu pravnu nesigurnost za sve građane EU-a koji su, u skladu s prethodnim zakonodavstvom, odlučili registrirati svoja plovila u Belgiji. U nedostatku zajedničkog europskog zakonodavstva o rekreacijskoj plovidbi, od građana EU-a zahtijeva se poštovanje vrlo različitih propisa, ovisno o državi zastave EU-a. U skladu s time podnositelj predstavke traži djelovanje Europskog parlamenta kako bi se zaštitila prava europskih građana pogođenih ovom zakonodavnom izmjenom, pozivajući relevantna tijela da poštuju pravnu sigurnost i ne primjenjuju zakone retroaktivno.

Thank you for your support, L. M.

openPetition international