Tiere

Ve věci krevních farem a sérového gonadotropinu získávaného od březích kobyl (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatelka žádá Parlament, aby prosadil zákaz dovozu sérového gonadotropinu získávaného od březích kobyl (PMSG) z Jižní Ameriky. Výsledky vyšetřování v Uruguay a Argentině dokládají nelidské zacházení s kobylami. PMSG se ve veterinární medicíně používá ke zvýšení plodnosti hospodářských zvířat v EU, zejména prasat. Předkladatelka uvádí, že krevní farmy v Jižní Americe nerespektují ustanovení nařízení č. 142/2011 o dovozu, přepravě a vývozu vedlejších produktů živočišného původu a získaných produktů. Kobyly neabsolvují veterinární prohlídky a jejich zdravotní stav je špatný. Vnitrostátní orgány nezajišťují dostatečné kontroly a audity na farmách. Předkladatelka také poukazuje na skutečnost, že používání PMSG má velmi negativní dopad na zdraví a životní podmínky prasnic a selat v Evropě, a že existují i jiné způsoby na zvyšování plodnosti prasat. Zdůrazňuje, že petici AVAAZ ve věci zákazu dovozu tohoto krutě získávaného séra podepsaly 2 miliony občanů.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation