Tiere

от името на фондация за хуманно отношение към животните относно „ферми за кръв“ и серумeн гонадотропин от бременна кобила (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителката на петицията призовава Парламента да се застъпи за забрана на вноса на серумeн гонадотропин от бременна кобила (PMSG) от Южна Америка вследствие на резултатите от изследвания, които доказват нехуманно отношение към кобили в Уругвай и Аржентина. PMSG се използва за производството на ветеринарни лекарства с цел повишаване на раждаемостта при селскостопанските животни в ЕС, особено при свинете. Вносителката на петицията твърди, че фермите за кръв в Южна Америка не спазват разпоредбите на Регламент № 142/2011 относно страничните животински продукти по отношение на вноса, транзита и износа на странични животински продукти и производни продукти. Кобилите не са обект на ветеринарни контролни прегледи и страдат от лошо здравословно състояние. Националните органи не предоставят достатъчен контрол и одити на фермите. Вносителката на петицията също така обръща внимание, че използването на PMSG има пагубни последици за здравето и доброто състояние на европейските крави и прасенца и че съществуват алтернативни начини за предизвикване на раждаемост при свинете. Вносителката на петицията изтъква, че 2 милиона граждани са подписали петиция на AVAAZ за забрана на вноса на нехуманно произведен PMSG.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation