Tiere

U ime zaklade Animal Welfare Foundation, o farmama krvi – i hormonu PMSG (Pregnant Mare’s Serum Gonadotropin)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Podnositeljica predstavke poziva Parlament da donese zabranu uvoza PMSG-a (koji se dobiva iz krvnog seruma ždrijebnih kobila) iz Južne Amerike s obzirom na rezultate istraga koje su iznijele dokaze o nehumanom postupanju s kobilama u Urugvaju i Argentini. Hormon PMSG upotrebljava se pri proizvodnji veterinarskih lijekova za povećanje plodnosti domaćih životinja u EU-u, posebno svinja. Podnositeljica predstavke tvrdi da farme krvi u Južnoj Americi ne poštuju odredbe Uredbe br. 142/2011 o nusproizvodima životinjskog podrijetla kada je riječ o uvozu, provozu i izvozu nusproizvoda životinjskog podrijetla te od njih dobivenih proizvoda. Kobile ne podliježu veterinarskim kontrolama te su u lošem zdravstvenom stanju. Nacionalna tijela ne osiguravaju dovoljnu provedbu kontrola i inspekcija na farmama. Podnositeljica predstavke također ističe da uporaba PMSG-a ima štetne učinke po zdravlje i dobrobit europskih krmača i prasadi te da postoje alternativni načini za povećanje plodnosti svinja. Podnositeljica predstavke naglašava da je dva milijuna građana potpisalo AVAAZ-ovu peticiju o zabrani uvoza hormona PMSG koji je proizveden na okrutan način.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation