Tiere

U ime zaklade Animal Welfare Foundation, o farmama krvi – i hormonu PMSG (Pregnant Mare’s Serum Gonadotropin)

Animal Welfare Foundation
1.547 Supporters 1.547 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke poziva Parlament da donese zabranu uvoza PMSG-a (koji se dobiva iz krvnog seruma ždrijebnih kobila) iz Južne Amerike s obzirom na rezultate istraga koje su iznijele dokaze o nehumanom postupanju s kobilama u Urugvaju i Argentini. Hormon PMSG upotrebljava se pri proizvodnji veterinarskih lijekova za povećanje plodnosti domaćih životinja u EU-u, posebno svinja. Podnositeljica predstavke tvrdi da farme krvi u Južnoj Americi ne poštuju odredbe Uredbe br. 142/2011 o nusproizvodima životinjskog podrijetla kada je riječ o uvozu, provozu i izvozu nusproizvoda životinjskog podrijetla te od njih dobivenih proizvoda. Kobile ne podliježu veterinarskim kontrolama te su u lošem zdravstvenom stanju. Nacionalna tijela ne osiguravaju dovoljnu provedbu kontrola i inspekcija na farmama. Podnositeljica predstavke također ističe da uporaba PMSG-a ima štetne učinke po zdravlje i dobrobit europskih krmača i prasadi te da postoje alternativni načini za povećanje plodnosti svinja. Podnositeljica predstavke naglašava da je dva milijuna građana potpisalo AVAAZ-ovu peticiju o zabrani uvoza hormona PMSG koji je proizveden na okrutan način.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation

openPetition international