Tiere

Par asins fermām un grūsnu ķēvju serumu gonadotropīnu (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzēja aicina Parlamentu veicināt aizliegumu importēt grūsnu ķēvju serumu gonadotropīnu (PMSG) no Dienvidamerikas, ņemot vērā izmeklēšanas rezultātus, kas liecina par necilvēcīgu izturēšanos pret ķēvēm Urugvajā un Argentīnā. PMSG tiek izmantots, lai ražotu veterinārās zāles, ar kurām palielina lauksaimniecības dzīvnieku, jo īpaši cūku, auglību Eiropas Savienībā. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka Dienvidamerikas asins fermas neievēro Regulas (EK) Nr. 142/2011 par dzīvnieku izcelsmes blakusproduktiem noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasināto produktu importu, tranzītu un eksportu. Minētajām ķēvēm netiek veiktas veterinārās kontroles, un viņu veselības stāvoklis ir slikts. Valsts iestādes nenodrošina fermās pietiekamu kontroli un revīziju. Lūgumraksta iesniedzēja arī norāda, ka PMSG izmantošana izraisa nožēlojami sliktu ietekmi uz Eiropas sivēnmāšu un sivēnu veselību un labturību un ka pastāv alternatīvi līdzekļi, kā veicināt cūku auglību. Lūgumraksta iesniedzēja uzsver, ka 2 miljoni iedzīvotāju ir parakstījuši AVAAZ platformas lūgumrakstu, lai aizliegtu ar nežēlīgiem līdzekļiem iegūtā PMSG importu.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation