Tiere

Vérfarmokról és a vemhes kancák véréből kivont PMSG hormonról

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója felszólítja a Parlamentet, hogy Uruguayban és Argentínában a kancákkal való embertelen bánásmódot bizonyító vizsgálatok eredményeit követően mozdítsa elő a vemhes kancák véréből kivont PMSG hormon Dél-Amerikából történő behozatalának betiltását. A vemhes kancák véréből kivont PMSG hormont a haszonállatok, különösen a sertések termékenységének növelésére szolgáló állatgyógyászati készítmények előállítására használják fel az Unióban. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a dél-amerikai vérfarmok nem tartják tiszteletben az állati melléktermékekről szóló 142/2011/EU rendeletben az állati melléktermékek és a belőlük származó termékek behozatala, átszállítása és kivitele tekintetében meghatározott rendelkezéseket. A kancákat nem vetik alá állat-egészségügyi ellenőrzésnek, és a rossz egészségi állapotuk szenvedést okoz számukra. A nemzeti hatóságok nem biztosítják a farmok megfelelő ellenőrzését és vizsgálatát. A petíció benyújtója rámutat arra is, hogy a vemhes kancák véréből kivont PMSG hormon használata károsan hat az európai kocák és malacok egészségére és jólétére, és hogy léteznek a sertések termékenységének fokozására szolgáló alternatív eszközök is. A petíció benyújtója hangsúlyozza, hogy az AVAAZ platformon 2 millió polgár írta alá a kegyetlen módon előállított PMSG hormon behozatalának betiltására vonatkozó petíciót.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation