Tiere

V mene nadácie Animal Welfare Foundation, o krvných farmách a sérovom gonadotropíne žrebných kobýl (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.547 Supporters 1.547 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície vyzýva Parlament, aby v nadväznosti na výsledky vyšetrovania, ktoré odhalilo neľudské zaobchádzanie s kobylami v Uruguaji a Argentíne, podporil zákaz dovozu sérového gonadotropínu žrebných kobýl (PMSG) z Južnej Ameriky. PMSG sa používa na výrobu veterinárnych liekov na zvýšenie plodnosti hospodárskych zvierat, najmä ošípaných, v EÚ. Predkladateľka petície tvrdí, že krvné farmy v Južnej Amerike nerešpektujú ustanovenia nariadenia č. 142/2011 o vedľajších živočíšnych produktoch, pokiaľ ide o dovoz, tranzit a vývoz vedľajších živočíšnych produktov a odvodených produktov. Kobyly nie sú veterinárne kontrolované a sú v zlom zdravotnom stave. Vnútroštátne orgány nezabezpečujú dostatočné inšpekcie a kontroly fariem. Predkladateľka petície ďalej poukazuje na to, že používanie PMSG poškodzuje zdravie a stav európskych prasníc a prasiatok, pričom na indukciu plodnosti ošípaných existujú aj alternatívne prostriedky. Zdôrazňuje tiež, že petíciu AVAAZ za zákaz dovozu PMSG získaného krutým spôsobom podpísali 2 milióny občanov.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation

openPetition international