Tiere

Dėl vadinamųjų kraujo ūkių ir kumelingų kumelių serumo gonadotropino (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėja ragina Parlamentą uždrausti importuoti kumelingų kumelių serumą gonadotropiną (PMSG) iš Pietų Amerikos, kai buvo gauti tyrimų rezultatai, kad Urugvajuje ir Argentinoje žiauriai elgiamasi su kumelėmis. PMSG naudojamas veterinariniams vaistams gaminti, siekiant ES padidinti ūkinių gyvūnų, ypač kiaulių, vaisingumą. Peticijos pateikėja teigia, kad vadinamieji kraujo ūkiai Pietų Amerikoje nesilaiko Reglamento Nr. 142/2011 dėl šalutinių gyvūninių produktų susitarimo dėl šalutinių gyvūninių produktų ir jų gaminių importo, tranzito ir eksporto nuostatų. Kumelių netikrina veterinarai,, jos kenčia dėl prastos sveikatos būklės. Nacionalinės valdžios institucijos nepakankamai kontroliuoja ir tikrina ūkius. Peticijos pateikėja taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad PMSG naudojimas daro neigiamą poveikį Europos paršavedžių ir paršelių sveikatai ir gerovei ir kad yra alternatyvių kiaulių vaisingumo skatinimo būdų. Peticijos pateikėja pabrėžia, kad 2 milijonai piliečių pasirašė „Avaaz“ peticiją, kuria siekiama uždrausti žiauriai pagaminto PMSG importą.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation