Tiere

în numele Animal Welfare Foundation (Fundația pentru bunăstarea animalelor), privind fermele de sânge și gonadotropina serică de iapă gestantă (PMSG)

Animal Welfare Foundation
1.410 Supporters 1.410 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționara solicită Parlamentului să promoveze interzicerea importului de gonadotropină serică de iapă gestantă (PMSG) din America de Sud în urma rezultatelor investigațiilor care evidențiază tratamentul inuman al iepelor din Uruguay și Argentina. PMSG este utilizat în producția medicamentelor de uz veterinar pentru creșterea fertilității animalelor de fermă din UE, în special a porcilor. Petiționara susține că fermele de sânge din America de Sud nu respectă dispozițiile Regulamentului nr. 142/2011 privind subprodusele de origine animală în ceea ce privește importul, tranzitul și exportul de subproduse de origine animală și de produse derivate. Iepele nu sunt supuse controalelor veterinare și suferă din cauza stării proaste de sănătate. Autoritățile naționale nu efectuează suficiente controale și audituri ale fermelor. De asemenea, petiționara subliniază faptul că utilizarea PMSG generează efecte regretabile asupra sănătății și bunăstării scroafelor și purceilor europeni și că există mijloace alternative de a induce fertilitatea porcilor. Petiționara subliniază că 2 milioane de cetățeni au semnat o petiție AVAAZ de interzicere a importurilor de PMSG produs cu cruzime.

Thank you for your support, Animal Welfare Foundation