Gesundheit

U ime udruge „Selbsthilfegruppe Lichtgesundheit”, o posljedicama LED rasvjete na zdravlje

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection , last day

Podnositelj predstavke opisuje svoje zdravstveno stanje te navodi negativne posljedice koje trpi zbog izlaganja umjetnoj svjetlosti, osobito LED rasvjeti, na zdravlje, koje su očigledno prouzročene treperenjem takvih svjetala. Podnositelj predstavke poziva Europsku komisiju na poduzimanje mjera za sprječavanje isključive uporabe LED rasvjete u javnim prostorima i za javne usluge, uključujući prijevoz, kako bi se osobe zaštitilo od takvog stanja i kako bi im se omogućio normalan život. Podnositelj predstavke ujedno poziva na reviziju uvjeta u skladu s kojima se mjeri učinkovitost električne rasvjete te da energetska učinkovitost ne bude jedini kriterij utvrđivanja životnog vijeka proizvoda.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international