Прекратяване на освобождаването от данъчно облагане на авиационното гориво в Европа

Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE
Европейска комисия
Collection finished
  1. Launched May 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Призоваваме Европейската комисия да предложи на държавите членки въвеждането на данък върху авиационното гориво (керосин). Секторът на въздухоплаването се ползва с данъчни предимства, въпреки че е сред най-бързо развиващите се източници на емисии на парникови газове. Докато по-екологосъобразни алтернативи на въздухоплаването се облагат с високи данъци, въздухоплавателният сектор се ползва от множество неоснователни освобождавания от данъчно облагане. Авиационното гориво продължава да не се облага с данъци в Европа, а държавите членки не начисляват ДДС върху самолетните билети, което прави въздухоплаването все по-привлекателно средство за транспорт, въпреки че то отделя най-високите въглеродни емисии. Данъчното облагане на керосина ще даде възможност на ЕС да увеличи съществено финансирането си за по-екологосъобразна мобилност, тъй като транспортът е най-бързо развиващият се сектор с емисии на парникови газове.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE

openPetition international