Atleidimo nuo aviacinių degalų mokesčio panaikinimas Europoje

Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE
Europos Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

Raginame Europos Komisiją pasiūlyti valstybėms narėms nustatyti aviacinių degalų (žibalo) mokestį. Aviacijos sektorius naudojasi mokesčių lengvatomis, nors yra vienas iš sparčiausiai augančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų šaltinių. Ekologiškesnės aviacijos alternatyvos yra apmokestinamos dideliais mokesčiais, o aviacijos pramonė daugybe atvejų yra nepagrįstai atleista nuo mokesčių. Aviaciniai degalai Europoje vis dar neapmokestinti, o valstybės narės netaiko PVM lėktuvų bilietams, todėl kelionės lėktuvu tampa vis patrauklesniu susisiekimo būdu, nors lėktuvai yra daugiausiai anglies dioksido išskirianti transporto rūšis. Dėl žibalo apmokestinimo ES galėtų iš esmės padidinti finansavimą ekologiškesniam judumui, nes transportas yra sparčiausiai augantis sektorius, kuriame išmetama daug šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE