Eliminarea scutirii fiscale pentru carburantul de aviație în Europa

Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE
Comisia Europeană
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

Solicităm Comisiei Europene să propună statelor membre introducerea unei taxe pe combustibilul de aviație (kerosen). Sectorul aviației beneficiază de avantaje fiscale, în ciuda faptului că este una dintre sursele de emisii de gaze cu efect de seră care înregistrează cea mai rapidă creștere. În timp ce unele alternative mai ecologice la aviație sunt supuse unor taxe ridicate, sectorul aviatic beneficiază de multe scutiri fiscale nejustificate. Carburantul de aviație rămâne neimpozitat în Europa, iar statele membre nu percep TVA pe biletele de avion, ceea ce face ca transportul aerian să fie tot mai atractiv, în ciuda faptului că generează cele mai mari emisii de dioxid de carbon. Taxarea kerosenului i-ar oferi UE fonduri mult mai mari pentru sprijinirea mijloacelor de transport mai ecologice, având în vedere că sectorul transporturilor este sectorul cu cea mai rapidă creștere a volumului de emisii de gaze cu efect de seră.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE