Aviācijas degvielas nodokļa atbrīvojuma izbeigšana Eiropā

Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE
Eiropas Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

Mēs aicinām Eiropas Komisiju ierosināt dalībvalstīm ieviest nodokli aviācijas degvielai (petrolejai). Aviācijas nozarei ir nodokļu priekšrocības, neraugoties uz to, ka tā ir viens no visstraujāk augošajiem siltumnīcefekta gāzu emisijas avotiem. Aviācijas nozare gūst labumu no daudziem netaisnīgiem nodokļu atbrīvojumiem, kamēr videi nekaitīgākas alternatīvas ir apliktas ar augstiem nodokļiem. Aviācijas degviela Eiropā netiek aplikta ar nodokli, un dalībvalstis nepiemēro PVN aviobiļetēm, padarot aviāciju par aizvien pievilcīgāku transporta veidu, lai gan tas ir visoglekļietilpīgākais. Transports ir visstraujāk augošā siltumnīcefekta gāzu emisiju nozare. Nodokļa uzlikšana petrolejai ļautu ES krasi palielināt finansējumu videi nekaitīgākai mobilitātei.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE