A repülőgép-üzemanyag adómentességének megszüntetése Európában

Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

Felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy javasolja a tagállamoknak a repülőgép-üzemanyag (kerozin) megadóztatásának bevezetését. A légi közlekedési ágazat adókedvezményben részesül annak ellenére, hogy egyike az üvegházhatású gázok leggyorsabban növekvő forrásainak. Noha a légi közlekedés környezetbarát alternatíváit magas adók terhelik, a légi közlekedési ágazat számos igazságtalan adómentességet élvez. A repülőgép-üzemanyag adómentes Európában, és a tagállamok a repülőjegyekre nem vetnek ki áfát sem, aminek következtében a légi közlekedés egyre vonzóbbá válik, jóllehet ez a legtöbb szén-dioxid-kibocsátással járó közlekedési mód. A kerozin megadóztatásával az EU nagyságrendekkel növelhetné a környezetkímélőbb mobilitásra rendelkezésre álló forrásait, ami azért fontos, mert a közlekedés a leggyorsabban növekvő üvegházhatásúgáz-kibocsátó ágazat.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE