Lõpp lennukikütuse maksuvabastusele Euroopas

1. Launched May 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Kutsume Euroopa Komisjoni üles tegema liikmesriikidele ettepaneku kehtestada lennukikütuse maks (petroolimaks). Lennundussektor saab maksusoodustusi hoolimata asjaolust, et see on üks kiiremini suurenevatest kasvuhoonegaaside heite allikatest. Samal ajal kui lennunduse keskkonnahoidlikumatele alternatiividele on kehtestatud suured maksud, on lennundustööstusel õigus mitmele alusetule maksuvabastusele. Lennukikütus on Euroopas jätkuvalt maksustamata ja liikmesriigid ei ole kehtestanud lennupiletitele käibemaksu, muutes lennunduse nii üha atraktiivsemaks transpordiliigiks, ehkki see on ühtlasi kõige CO2-mahukam. Petrooli maksustamine võimaldaks ELil oluliselt suurendada keskkonnahoidlikuma liikuvuse rahastamist, kuna transport on kõige kiiremini kasvav kasvuhoonegaaside heidet põhjustav sektor.

Thank you for your support, Timothée Niels Pierre Jacques GALVAIRE

openPetition international