Verwaltung

Petition No 1156/2019 by Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels

European Parliament
17.333 Supporters 17.333 in Europäische Union
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

A petíció benyújtója ismerteti, hogy az Európai Parlament az ötvenes években hogyan kezdte meg tevékenységét Strasbourgban, amikor is az Európa Tanács épületét használta, de később úgy döntött, hogy saját épületet létesít Brüsszelben. A Brüsszel és Strasbourg közötti utazások azonban folytatódtak a tagállamok megállapodása szerint és amint azt a Szerződések is rögzítették (6. jegyzőkönyv): „Az Európai Parlament székhelye Strasbourg, ahol a tizenkét, havonta tartandó plenáris ülésszak zajlik, beleértve a költségvetési ülésszakot is. A további plenáris ülésszakokat Brüsszelben tartják [...]”. A petíció benyújtója utal a képviselők arra irányuló különféle kezdeményezéseire, hogy egyetlen székhelyet hozzanak létre Brüsszelben. A petíció benyújtója kiemeli, hogy az Európai Parlament különleges helyzetben van, mivel nem jogosult dönteni saját székhelyének helyszínéről. Megoldásként a petíció benyújtója azt javasolja, hogy a brüsszeli „Brussels” plenáris üléstermet nevezzék át „STRASBOURG”-ra, hogy a Brüsszelben ülésező Európai Parlament a jogi szövegnek megfelelően továbbra is „Strasbourgban” üljön össze. A petíció benyújtója tehát a „Brussels” plenáris ülésterem átnevezését javasolja, és felhívja a figyelmet az ezzel járó költség- és környezetvédelmi megtakarításokra.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition ist eine freie und gemeinnützige Plattform, auf der Bürger ein gemeinsames Anliegen öffentlich machen, sich organisieren und in den Dialog mit der Politik treten.

openPetition international