Verwaltung

Petition No 1156/2019 by Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels  

European Parliament
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
17.333 Supporters 17.333 in Europäische Union
100% from 500 for quorum
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója ismerteti, hogy az Európai Parlament az ötvenes években hogyan kezdte meg tevékenységét Strasbourgban, amikor is az Európa Tanács épületét használta, de később úgy döntött, hogy saját épületet létesít Brüsszelben. A Brüsszel és Strasbourg közötti utazások azonban folytatódtak a tagállamok megállapodása szerint és amint azt a Szerződések is rögzítették (6. jegyzőkönyv): „Az Európai Parlament székhelye Strasbourg, ahol a tizenkét, havonta tartandó plenáris ülésszak zajlik, beleértve a költségvetési ülésszakot is. A további plenáris ülésszakokat Brüsszelben tartják [...]”. A petíció benyújtója utal a képviselők arra irányuló különféle kezdeményezéseire, hogy egyetlen székhelyet hozzanak létre Brüsszelben. A petíció benyújtója kiemeli, hogy az Európai Parlament különleges helyzetben van, mivel nem jogosult dönteni saját székhelyének helyszínéről. Megoldásként a petíció benyújtója azt javasolja, hogy a brüsszeli „Brussels” plenáris üléstermet nevezzék át „STRASBOURG”-ra, hogy a Brüsszelben ülésező Európai Parlament a jogi szövegnek megfelelően továbbra is „Strasbourgban” üljön össze. A petíció benyújtója tehát a „Brussels” plenáris ülésterem átnevezését javasolja, és felhívja a figyelmet az ezzel járó költség- és környezetvédelmi megtakarításokra.

Thank you for your support, European Parliament

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition ist eine freie und gemeinnützige Plattform, auf der Bürger ein gemeinsames Anliegen öffentlich machen, sich organisieren und in den Dialog mit der Politik treten.

openPetition international