Administration

Petition No 1156/2019 by Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels  

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
17,333 Supporters 17,333 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója ismerteti, hogy az Európai Parlament az ötvenes években hogyan kezdte meg tevékenységét Strasbourgban, amikor is az Európa Tanács épületét használta, de később úgy döntött, hogy saját épületet létesít Brüsszelben. A Brüsszel és Strasbourg közötti utazások azonban folytatódtak a tagállamok megállapodása szerint és amint azt a Szerződések is rögzítették (6. jegyzőkönyv): „Az Európai Parlament székhelye Strasbourg, ahol a tizenkét, havonta tartandó plenáris ülésszak zajlik, beleértve a költségvetési ülésszakot is. A további plenáris ülésszakokat Brüsszelben tartják [...]”. A petíció benyújtója utal a képviselők arra irányuló különféle kezdeményezéseire, hogy egyetlen székhelyet hozzanak létre Brüsszelben. A petíció benyújtója kiemeli, hogy az Európai Parlament különleges helyzetben van, mivel nem jogosult dönteni saját székhelyének helyszínéről. Megoldásként a petíció benyújtója azt javasolja, hogy a brüsszeli „Brussels” plenáris üléstermet nevezzék át „STRASBOURG”-ra, hogy a Brüsszelben ülésező Európai Parlament a jogi szövegnek megfelelően továbbra is „Strasbourgban” üljön össze. A petíció benyújtója tehát a „Brussels” plenáris ülésterem átnevezését javasolja, és felhívja a figyelmet az ezzel járó költség- és környezetvédelmi megtakarításokra.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now