Verwaltung

By Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels

European Parliament
17.333 Supporters 17.333 in Europäische Union
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Petiționarul descrie modul în care Parlamentul European și-a început activitatea în anii 50 la Strasbourg, utilizând clădirea Consiliului Europei, dar ulterior a decis să aibă un sediu propriu la Bruxelles. Cu toate acestea, deplasările între Bruxelles și Strasbourg au continuat, conform acordului dintre statele membre, și sunt consacrate în tratate (Protocolul nr. 6), „Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se vor desfășura cele 12 sesiuni plenare lunare, inclusiv sesiunea bugetară. Perioadele sesiunilor plenare suplimentare se desfășoară la Bruxelles [...]. ” Petiționarul face referire la diversele inițiative luate de deputați în vederea stabilirii unui sediu unic la Bruxelles. Petiționarul subliniază că situația Parlamentului European este specială, deoarece nu este autorizat să decidă cu privire la amplasarea propriului sediu. Ca soluție, petiționarul sugerează ca sala de ședințe plenare de la Bruxelles să fie redenumită „STRASBOURG”, astfel încât, chiar dacă se reunește la Bruxelles, Parlamentul European se va reuni tot la „Strasbourg”, în conformitate cu textul juridic. Prin urmare, petiționarul sugerează redenumirea sălii de ședințe plenare de la Bruxelles și subliniază economiile din punctul de vedere al costurilor și al mediului care ar putea fi generate.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international