Verwaltung

By Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels

European Parliament
17.333 Supporters 17.333 in Europäische Union
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Vlagatelj peticije opisuje začetek delovanja Evropskega parlamenta v petdesetih letih v Strasbourgu, ko so za svoje dejavnosti uporabljali stavbo Sveta Evrope, kasneje pa so se preselili v svoje prostore v Bruslju. Vendar so se potovanja med Brusljem in Strasbourgom nadaljevala, saj so države članice sklenile in v Pogodbah (Protokol št. 6) določile: „\n\nEvropski parlament ima sedež v Strasbourgu, kjer poteka 12 mesečnih plenarnih zasedanj, vključno s proračunskim. Dodatna plenarna zasedanja potekajo v Bruslju [...]“. Vlagatelj peticije se sklicuje na različne pobude poslancev glede ureditve enega samega sedeža v Bruslju. Poudarja poseben položaj Evropskega parlamenta, ki ne sme sam določiti kraja svojega sedeža. Kot rešitev predlaga, da se sejna dvorana v Bruslju preimenuje v „STRASBOURG“, da bi tako Evropski parlament na zasedanjih v Bruslju še vedno zasedal v „Strasbourgu“, kot je določeno v pravnih besedilih. Vlagatelj peticije zato predlaga preimenovanje sejne dvorane v Bruslju in poudarja, da bi bilo to varčnejše in okolju prijaznejše.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international