Verwaltung

By Nico Semsrott (German) on renaming the European Parliament Plenary Room in Brussels and establishing the European Parliament’s single seat in Brussels

European Parliament
17.333 Supporters 17.333 in Europäische Union
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Peticijos pateikėjas aprašo, kaip Europos Parlamentas šeštajame dešimtmetyje pradėjo savo veiklą Strasbūre, naudodamasis Europos Tarybos pastatu, tačiau vėliau nusprendė įsteigti savo būstinę Briuselyje. Tačiau, kaip sutarė valstybės narės ir kaip įtvirtinta Sutartyse (Protokolas Nr. 6), kelionės tarp Briuselio ir Strasbūro tęsiamos: „Europos Parlamento būstinė yra Strasbūre, kur vyksta 12 mėnesinių plenarinių sesijų, įskaitant biudžeto sesiją. Papildomos plenarinės sesijos vyksta Briuselyje [...]“. Peticijos pateikėjas nurodo įvairias iniciatyvas, kurių ėmėsi Parlamento nariai siekdami įsteigti vieną būstinę Briuselyje. Peticijos pateikėjas pabrėžia, kad Europos Parlamento padėtis yra ypatinga, nes jam neleidžiama spręsti dėl savo būstinės vietos. Kaip sprendimą peticijos pateikėjas siūlo Briuselio plenarinių posėdžių salę Briuselyje pervadinti į „STRASBŪRĄ“, kad Europos Parlamento posėdžiai Briuselyje vyktų „Strasbūre“, kaip numatyta teisės aktuose. Todėl peticijos pateikėjas siūlo pervadinti Briuselio plenarinių posėdžių salę ir pabrėžia, kad taip būtų sutaupyta išlaidų ir aplinkos apsaugos lėšų.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international