Gesundheit

Petition No 0546/2020 by Julia Boehme (Swedish) on tackling homelessness rates in the European Union

Volt Europa & Homeless Entrepreneur
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 6 days

A petíció benyújtója felhívja a Petíciós Bizottságot, hogy jelentse ki, hogy több mint 4 millió hajléktalan európai nem képes „otthon maradni” a Covid19-világjárvány idején, kiemelve, hogy a jelenlegi gazdasági visszaesés még több embert tehet ki a hajléktalanság veszélyének. Felhívja az Európai Uniót annak biztosítására, hogy senki ne maradjon le, mivel a világjárvány elleni küzdelemre inkluzív módon kell, hogy sor kerüljön a vírus visszaszorítása érdekében. A petíció benyújtója utal a tagállamok különféle bevált gyakorlataira, amelyek a nehéz helyzetben lévő gazdasági ágazatok számára arra is lehetőséget biztosítanak, hogy előnyükre fordítsák a hajléktalanok támogatását célzó erőfeszítéseket. Úgy véli, hogy az Uniónak most közösen kell fellépnie azon lakhatási intézkedések egész Unióban történő végrehajtása érdekében, amelyek biztosítják az Első az otthon stratégiát. A petíció online változata felszólítja az Európai Parlamentet, hogy adjon ki három típusú iránymutatást az uniós tagállamok számára ebben a kérdésben.

Thank you for your support, Volt Europa & Homeless Entrepreneur

openPetition international