Gesundheit

Volt Europa & Homeless Entrepreneur
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 6 days

Předkladatelka petice se obrátila na Petiční výbor, aby upozornila na neschopnost více než 4 milionů Evropanů bez domova zůstat „doma“ během pandemie COVID-19, a zdůrazňuje, že současné ekonomické důsledky pandemie by mohly vystavit riziku bezdomovectví ještě více lidí. Vyzývá Evropskou unii, aby zajistila, že nikdo nebude opomenut, protože boj proti pandemii musí být inkluzivní, aby virus mohl být zastaven. Předkladatelka petice odkazuje na několik osvědčených postupů v členských státech a nabízí také možnost, že ekonomická odvětví, která jsou vystavena tlaku, mohou těžit z podpory bezdomovců. Domnívá se, že nyní by Unie měla podniknout společné kroky k provádění opatření v oblasti bydlení v celé Unii a zajistit tak strategii Home First. V online verzi petice vyzývá Evropský parlament, aby v této věci vydal členským státům EU tři typy pokynů.

Thank you for your support, Volt Europa & Homeless Entrepreneur

openPetition international