Gesundheit

Volt Europa & Homeless Entrepreneur
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 13 days

Predkladateľka sa obracia na Výbor pre petície, aby odsúdil to, že vyše 4 miliónov Európanov bez domova nemá možnosť „zostať doma“ počas pandémie COVID-19, pričom zdôrazňuje, že v dôsledku súčasného hospodárskeho poklesu by bezdomovectvom mohlo byť ohrozených ešte viac ľudí. Vyzýva Európsku úniu, aby zabezpečila, že sa na nikoho nezabudne, keďže na to, aby sa zabránilo šíreniu vírusu, musí byť boj proti pandémii inkluzívny. Predkladateľka petície odkazuje na niekoľko osvedčených postupov v členských štátoch, ktoré ponúkajú možnosť, aby z opatrení na podporu bezdomovcov mohli ťažiť aj hospodárske odvetvia, ktoré sa ocitli pod tlakom. Domnieva sa, že Únia by teraz mala podniknúť spoločné kroky na zavedenie opatrení v oblasti bývania na celom svojom území, čím by sa zabezpečila stratégia Home First (bývanie na prvom mieste). V online verzii petície sa Európsky parlament vyzýva, aby v tejto záležitosti vydal tri typy usmernení pre členské štáty EÚ.

Thank you for your support, Volt Europa & Homeless Entrepreneur

openPetition international