Gesundheit

Volt Europa & Homeless Entrepreneur
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 13 days

Вносителката на петицията се обръща към комисията по петиции с искане тя да осъди факта, че над 4 милиона бездомни европейци не са в състояние да останат „у дома си“ по време на пандемията от COVID-19, и подчертава, че настоящата икономическа ситуация би могла да изложи още повече хора на риск от бездомничество. Тя призовава Европейския съюз да гарантира, че никой не е изоставен, тъй като борбата срещу пандемията трябва да бъде приобщаваща, за да се ограничи разпространението на вируса. Вносителката на петицията се позовава на редица добри практики в държавите членки, които предлагат също така възможност икономическите сектори, подложени на натиск, да извлекат ползи от усилията за оказване на подкрепа на бездомните. Тя счита, че сега Съюзът следва да предприеме съвместни действия за прилагане на мерки за жилищно настаняване в целия Съюз, като прилага стратегия, която третира този въпрос като приоритет. В онлайн версията на петицията се отправя призив към Европейския парламент да издаде три вида насоки за държавите – членки на ЕС, по този въпрос.

Thank you for your support, Volt Europa & Homeless Entrepreneur

openPetition international