Gesundheit

Petition No 0450/2020 by María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Maria Belen Lopez Delgado
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 11 days

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a spanyol kormány nem képes reagálni a Covid19-járvány okozta jelenlegi egészségügyi válságra. A petíció benyújtója felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány nem tudta kezelni a spanyol egészségügyi dolgozók védelmének alapvető eszközeit. Emellett azzal vádolja a kormányt, hogy azzal fenyegetett, hogy a közösségi médiában feljelenti a kormányt bíráló polgárokat. A petíció benyújtója felhívja a figyelmet az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény (EJEE) 19. cikkének megsértésére, amely magában foglalja az alkotmány 20. cikkét is, amely kimondja, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága továbbra is valamennyi spanyol állampolgárt megilleti. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Emberi Jogok Európai Bíróságát és az Európai Parlamentet, hogy tegyenek lépéseket Spanyolország a szabad és demokratikus jellegének biztosítása érdekében.

Thank you for your support, Maria Belen Lopez Delgado

openPetition international