Gesundheit

Petition No 0450/2020 by María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a spanyol kormány nem képes reagálni a Covid19-járvány okozta jelenlegi egészségügyi válságra. A petíció benyújtója felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány nem tudta kezelni a spanyol egészségügyi dolgozók védelmének alapvető eszközeit. Emellett azzal vádolja a kormányt, hogy azzal fenyegetett, hogy a közösségi médiában feljelenti a kormányt bíráló polgárokat. A petíció benyújtója felhívja a figyelmet az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény (EJEE) 19. cikkének megsértésére, amely magában foglalja az alkotmány 20. cikkét is, amely kimondja, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága továbbra is valamennyi spanyol állampolgárt megilleti. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Emberi Jogok Európai Bíróságát és az Európai Parlamentet, hogy tegyenek lépéseket Spanyolország a szabad és demokratikus jellegének biztosítása érdekében.

openPetition international