Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije obsoja nesposobnost španske vlade pri odzivanju na trenutno zdravstveno krizo, ki jo je povzročil covid-19. Poudarja, da vladi ni uspelo zagotoviti osnovnih zaščitnih sredstev za španske zdravstvene delavce. Poleg tega vladi očita grožnje, da bo ovadila državljane, ki jo kritizirajo v družbenih medijih. Vlagateljica peticije izpostavlja kršitev člena 19 Konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin (EKČP), in člena 20 Ustave, ki določa, da svoboda izražanja ostaja pravica vseh španskih državljanov. Zato Evropsko sodišče za človekove pravice in Evropski parlament poziva, naj sprejmeta ukrepe za zagotavljanje svobodne in demokratične Španije.

openPetition international