Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Maria Belen Lopez Delgado
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 11 days

Vlagateljica peticije obsoja nesposobnost španske vlade pri odzivanju na trenutno zdravstveno krizo, ki jo je povzročil covid-19. Poudarja, da vladi ni uspelo zagotoviti osnovnih zaščitnih sredstev za španske zdravstvene delavce. Poleg tega vladi očita grožnje, da bo ovadila državljane, ki jo kritizirajo v družbenih medijih. Vlagateljica peticije izpostavlja kršitev člena 19 Konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin (EKČP), in člena 20 Ustave, ki določa, da svoboda izražanja ostaja pravica vseh španskih državljanov. Zato Evropsko sodišče za človekove pravice in Evropski parlament poziva, naj sprejmeta ukrepe za zagotavljanje svobodne in demokratične Španije.

Thank you for your support, Maria Belen Lopez Delgado

openPetition international