Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície kritizuje neschopnosť španielskej vlády reagovať na súčasnú zdravotnú krízu spôsobenú ochorením COVID-19. Poukazuje na to, ako vláda nedokázala manažovať základné prostriedky na ochranu španielskych zdravotníckych pracovníkov. Okrem toho obviňuje vládu z vyhrážania sa, že nahlási tých občanov, ktorí kritizujú vládu na sociálnych médiách. Upozorňuje na porušenie článku 19 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd (EDĽP), ktorý je zahrnutý v článku 20 ústavy, podľa ktorého sloboda prejavu zostáva právom všetkých Španielov. Predkladateľka petície preto vyzýva Európsky súd pre ľudské práva a Európsky parlament, aby podnikli kroky na zaručenie slobodného a demokratického Španielska.

openPetition international