Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Maria Belen Lopez Delgado
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 13 days

Predkladateľka petície kritizuje neschopnosť španielskej vlády reagovať na súčasnú zdravotnú krízu spôsobenú ochorením COVID-19. Poukazuje na to, ako vláda nedokázala manažovať základné prostriedky na ochranu španielskych zdravotníckych pracovníkov. Okrem toho obviňuje vládu z vyhrážania sa, že nahlási tých občanov, ktorí kritizujú vládu na sociálnych médiách. Upozorňuje na porušenie článku 19 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd (EDĽP), ktorý je zahrnutý v článku 20 ústavy, podľa ktorého sloboda prejavu zostáva právom všetkých Španielov. Predkladateľka petície preto vyzýva Európsky súd pre ľudské práva a Európsky parlament, aby podnikli kroky na zaručenie slobodného a demokratického Španielska.

Thank you for your support, Maria Belen Lopez Delgado

openPetition international