Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka odsuzuje to, že španělská vláda nebyla schopna reagovat na současnou krizi způsobenou pandemií COVID-19. Předkladatelka zdůrazňuje, že vláda nebyla schopna dobře hospodařit se základními ochrannými prostředky pro španělské zdravotnické pracovníky. Dále viní vládu z toho, že hrozila, že nahlásí ty, kteří kritizují vládu na sociálních sítích. Předkladatelka zdůrazňuje, že byl porušen článek 19 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a článek 20 španělské ústavy, podle kterého je svoboda projevu stále právem všech Španělů. Předkladatelka proto vyzývá Evropský soud pro lidská práva a Evropský parlament, aby učinily kroky k zajištění svobodného a demokratického Španělska.

openPetition international