Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията осъжда неспособността на испанското правителство да реагира на настоящата здравна криза, причинена от COVID-19. Вносителката на петицията подчертава, че правителството не е успяло да управлява основните средства за защита на испанските здравни работници. Освен това тя обвинява правителството, че е заплашило да докладва за онези граждани, които критикуват правителството в социалните медии. Вносителката на петицията подчертава нарушението на член 19 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ), което включва член 20 от Конституцията, и твърди, че свободата на изразяване продължава да бъде право на всички испанци. Поради това вносителката на петицията призовава Европейския съд по правата на човека и Европейския парламент да предприемат действия, за да гарантират свободна и демократична Испания.

openPetition international