Gesundheit

By María Belén López Delgado(Spanish), on the protection of the respect for human rights during the COVID19 pandemic

Petitioner
6 Supporters 6 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke osuđuje nesposobnost španjolske vlade da reagira na trenutačnu zdravstvenu krizu uzrokovanu bolešću COVID-19. Ističe da vlada nije bila sposobna upravljati osnovnim sredstvima zaštite za španjolske zdravstvene radnike. Nadalje, krivi vladu za prijetnje da će prijaviti građane koji kritiziraju vladu na društvenim medijima. Podnositeljica predstavke ističe povredu članka 19. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda (EKLJP) te članka 20. Ustava, u kojem se navodi da je sloboda izražavanja pravo svih Španjolaca. Podnositeljica predstavke stoga poziva Europski sud za ljudska prava i Europski parlament da poduzmu mjere kako bi osigurali slobodnu i demokratsku Španjolsku.

openPetition international