Par pensiju apdrošināšanas likumu 4387/2016 Grieķijā un iespējamu diskrimināciju starp pensionāriem

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Likuma Nr. 4387/2016 par pensiju apdrošināšanas sistēmas reformu 4. panta 2.b punkts ir uzskatāms par līdztiesīguma un proporcionalitātes principa acīmredzamu pārkāpumu un pro rata temporis principa pārkāpumu. Viņš apgalvo, ka šāds noteikums ir diskriminējošs un tāpēc pārkāpj ES tiesību aktus, jo īpaši:LESD 157. pantu par principu par vienādu atalgojumu vīriešiem un sievietēm par tādu pašu vai līdzvērtīgu darbu unPadomes 1976. gada 9. februāra Direktīvu 76/207/EEK par tāda principa īstenošanu, kas paredz vienlīdzīgu attieksmi pret vīriešiem un sievietēm attiecībā uz darba, arodmācību un profesionālās izaugsmes iespējām un darba apstākļiem.Lūgumraksta iesniedzējs bija apdrošināts TSMEDE kā ārštata darba ņēmējs un pēc Likuma Nr. 4387/2016 publicēšanas 2016. gada 12. maijā, bet pirms 2016. gada 31. decembra iesniedza pensijas pieteikumu. Viņš apgalvo, ka viņa pensija ir ievērojami mazāka nekā viņa kolēģu pensija, kuri pieteikumu iesniedza pirms jaunā tiesību akta publicēšanas, bet viņš ir strādājis saskaņā ar tiem pašiem nosacījumiem, maksājis tādas pašas iemaksas pensijas fondā un bija nostrādājis tādu pašu gadu skaitu, ko ņem vēra pensijas aprēķināšanai, un tādējādi ieguvis tādas pašas tiesības.

Link to the petition

Image with QR code