Ve věci zákona č. 4387/2016 o důchodovém pojištění v Řecku a údajné diskriminace některých důchodců

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel tvrdí, že čl. 4 odst. 2.b zákona č. 4387/2016 o reformě systému důchodového pojištění představuje zjevné porušení zásad rovnosti a proporcionality a zásady „pro rata temporis“. Tvrdí, že toto ustanovení je diskriminační, a proto porušuje právní předpisy EU, zejména:– článek 157 Smlouvy o fungování EU týkající se zásady stejné odměny mužů a žen za stejnou nebo rovnocennou práci a– směrnici Rady 76/207/EHS o implementaci zásady rovného zacházení pro muže a ženy ohledně přístupu k zaměstnání, k odborné přípravě a k postupu v zaměstnání a pracovních podmínek.Předkladatel byl pojištěn jako pracovník na volné noze u penzijního fondu pro stavební inženýry a zhotovitele veřejných prací (TSMEDE) a požádal o odchod do důchodu po zveřejnění zákona č.4387/2016 ze dne 12. 5. 2016 před 31. 12. 2016. Tvrdí, že jeho důchod je výrazně nižší než důchod jeho kolegů, kteří o odchod do důchodu požádali před zveřejněním nového zákona a kteří pracovali za stejných podmínek, platili stejné příspěvky na důchod a měli stejný počet odpracovaných let a nabytých práv.

Link to the petition

Image with QR code