Privind legea asigurărilor de pensii nr. 4387/2016 din Grecia și presupusa discriminare între pensionari

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul susține că articolul 4 alineatul (2) litera (b) din Legea nr. 4387/2016 privind reforma sistemului de asigurări de pensii constituie o încălcare evidentă a principiilor egalității și proporționalității și a principiului „pro rata temporis”. El susține că o astfel de dispoziție este discriminatorie și, prin urmare, încalcă legislația UE, în special:- articolul 157 din TFUE privind aplicarea principiului egalității de remunerare între lucrătorii de sex masculin și cei de sex feminin, pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare, și- Directiva 76/207/CEE a Consiliului privind punerea în aplicare a principiului egalității de tratament între bărbați și femei în ceea ce privește accesul la încadrarea în muncă, la formarea și la promovarea profesională, precum și condițiile de muncă.Petiționarul a fost asigurat prin Fondul de pensii al inginerilor civili și ai contractanților de lucrări publice (TSMEDE) ca lucrător independent, și a solicitat pensionarea după publicarea Legii nr. 4387/2016 din 12.5.2016 și înainte de 31.12.2016. Petiționarul susține că pensia sa este semnificativ mai mică decât cea a colegilor săi, care au depus o cerere de pensionare înainte de publicarea noii legi, și care au lucrat în aceleași condiții, au plătit aceleași cotizații la pensie și aveau același număr de ani de plată a contribuțiilor la pensie și aceleași drepturi dobândite.

Link to the petition

Image with QR code