Dėl Graikijos pensijų draudimo įstatymo 4387/2016 ir tariamos pensininkų diskriminacijos

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas teigia, kad Įstatymo 4387/2016 dėl pensijų draudimo sistemos reformos 4 straipsnio 2 dalies b punktas yra akivaizdus lygybės ir proporcingumo principų ir pro rata temporis principo pažeidimas. Jis tvirtina, kad tokia nuostata yra diskriminacinė ir todėl pažeidžia ES teisę, visų pirma:– SESV 157 straipsnį dėl vienodo užmokesčio už vienodą ar vienodos vertės darbą abiejų lyčių darbuotojams principo taikymo ir– Tarybos direktyvą 76/207/EEB dėl vienodo požiūrio į vyrus ir moteris principo taikymo įsidarbinimo, profesinio mokymo, pareigų paaukštinimo ir darbo sąlygų atžvilgiu.Peticijos pateikėjas buvo apdraustas Pensijų fondo Inžinierių ir viešųjų darbų rangovų departamento (TSMEDE) draudimu kaip laisvai samdomas darbuotojas. Pareiškimą išeiti į pensiją jis padavė po Įstatymo 4387/2016 paskelbimo 2016 m. gegužės 12 d., tačiau iki 2016 m. gruodžio 31 d. Jis teigia, kad jo pensija yra gerokai mažesnė nei kolegų, kurie išėjo į pensiją prieš paskelbiant naują įstatymą ir kurie dirbo tomis pačiomis sąlygomis, mokėjo tokias pačias pensijų įmokas ir turėjo tokį patį pensijų draudimo stažą ir tokias pačias įgytas teises.

Link to the petition

Image with QR code