Handelspolitik

Par nošķīrumu starp patērētājiem un uzņēmējiem Direktīvā 2005/29/EK un Direktīvā 2011/83/ES

Christian Bewart
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs aicina Parlamentu grozīt Direktīvu 2005/29/EK par negodīgu komercpraksi un Direktīvu 2011/83/ES par patērētāju tiesībām, lai labāk nošķirtu terminus: “patērētājs”, “tirgotājs” un “uzņēmējs” attiecībā uz lietotu preču no privātām mājsaimniecībām tirdzniecību tiešsaistē. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka, tā kā pēdējos gados ir ievērojami palielinājies privāto mājsaimniecību preču pārdošanas apjoms tiešsaistē, ES tiesību aktos būtu labāk jāprecizē patērētāju un uzņēmēju definīcija. Viņš apgalvo, ka privātie pārdevēji saņem juridiskus brīdinājumus un ka tirgotāji tos pat iesūdz tiesā par daudzu preču pārdošanu tiešsaistē un abu direktīvu prasību neievērošanu. Tādēļ viņš aicina Parlamentu: a) Direktīvā 2005/29/EK un Direktīvā 2011/83/ES precizēt, ka privātpersonas, kas pārdod preces no privātām mājsaimniecībām, nav “tirgotāji” vai “uzņēmēji”; b) papildināt Direktīvu 2005/29/EK tā, lai strīdu gadījumā, kad attiecīgā persona ir “patērētājs”, “tirgotājs” vai “uzņēmējs”, kompetentā jurisdikcija būtu tā, kurā atrodas atbildētāja reģistrētā adrese; c) papildināt Direktīvu 2005/29/EK tā, lai līgumsodi saistībā ar neatbilstības konstatēšanu būtu Valsts kases kompetencē.

Thank you for your support, Christian Bewart

openPetition international