Dėl vartotojų ir verslininkų diferencijavimo Direktyvoje 2005/29/EB ir Direktyvoje 2011/83/ES

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas ragina Parlamentą pakeisti Direktyvą 2005/29/EB dėl nesąžiningos komercinės praktikos ir Direktyvą 2011/83/ES dėl vartotojų teisių, kad būtų lengviau atskirti šias sąvokas: „vartotojas“, „prekiautojas“ ir „verslininkas“, kai internetu prekiaujama naudotais daiktais, parduodamais iš privačių namų ūkių. Peticijos pateikėjas teigia, kad pastaraisiais metais labai išaugo iš privačių namų ūkių internetu parduodamų daiktų skaičius, todėl ES teisėje reikėtų aiškiau apibrėžti vartotojų ir verslininkų sąvokas. Jis teigia, kad privatūs pardavėjai tapo teisinių įspėjimų aukomis, o prekiautojai yra net iškėlę bylų teismuose už didelio kiekio prekių pardavimą internetu ir šių dviejų direktyvų reikalavimų nesilaikymą. Todėl jis ragina Parlamentą: a) Direktyvose 2005/29/EB ir 2011/83/ES patikslinti, kad privatūs asmenys, parduodantys prekes iš privačių namų ūkių, nėra nei „prekiautojai“, nei „verslininkai“; b) papildyti Direktyvą 2005/29/EB taip, kad kilus ginčams, kai atitinkamas asmuo yra „vartotojas“, „prekiautojas“ arba „verslininkas“, jurisdikcijos vieta būtų atsakovo buveinės vietovėje; c) papildyti Direktyvą 2005/29/EB taip, kad sutartines nuobaudas, taikomas deklaruojant reikalavimų nesilaikymą, padengtų valstybės iždas.

Link to the petition

Image with QR code