Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителката на петицията твърди, че правителството на Испания лишава жените, чиито официално регистрирани несемейни партньори са починали, от правото на вдовишка пенсия на основание, че техният доход е бил по-голям от този на партньора им през годината на смъртта на последния. Съгласно действащото испанско законодателство (член 221 от Закона за социално осигуряване, 40/2007) такива партньори трябва да бъдат икономически зависими, за да имат право на вдовишка пенсия. Това обаче не изглежда да е така за партньорства, регистрирани като бракове. Вносителката на петицията твърди, че това представлява дискриминация и е посегателство върху защитата, осигурена за семействата, съставени от несключили брак двойки и техните деца.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro