Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petitsiooni esitaja väidab, et Hispaania valitsus keeldub andmast lesepensioni saamise õigust naistele, kelle ametlikult registreeritud elukaaslane on surnud. Seda põhjendatakse sellega, et naiste sissetulek oli suurem kui elukaaslase sissetulek viimase surmale eelneval aastal. Hispaania kehtivate õigusaktide (sotsiaalkindlustusseaduse 40/2007 artikkel 221) kohaselt on lesepensioni saamise õigus sellistel isikutel, kes on majanduslikult sõltuvad. Kuid näib, et seda põhimõtet ei kohaldata abieluks registreeritud kooselu puhul. Petitsiooni esitaja väidab, et tegu on diskrimineerimisega ja see ohustab selliste perede kindlust, kes koosnevad ilma abiellumiseta koos elavatest paaridest ja nende lastest.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro