Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagateljica peticije trdi, da španska vlada ženskam po smrti njihovega uradno registriranega zunajzakonskega partnerja krati pravico do vdovske pokojnine z utemeljitvijo, da je bil v letu partnerjeve smrti njen dohodek višji, kot dohodek njenega partnerja. V skladu z veljavno špansko zakonodajo (221. člen zakona o socialni varnosti, 40/2007) so do vdovske pokojnine upravičene osebe, ki so finančno odvisne od svojega partnerja. Vendar to ne velja za partnerstva, registrirana kot zakonska zveza. Vlagateljica peticije vztraja, da je to primer diskriminacije in ogrožanja zaščite družin, sestavljenih iz neporočenih partnerjev in njihovih otrok.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro