Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka Spānijas valdība liedz pieeju tiesībām uz atraitnes pensiju sievietēm, kuru oficiāli reģistrētie kopdzīves partneri ir miruši, pamatojoties uz to, ka sievietes ienākumi pārsniedz partnera ienākumus viņa nāves gadā. Saskaņā ar pašreizējiem Spānijas tiesību aktiem (Sociālā nodrošinājuma likuma Nr. 40/2007, 221. pantu), šādiem partneriem jābūt ekonomiski atkarīgiem, lai būtu tiesīgi saņemt atraitnes pensiju. Taču nešķiet, ka šis ir attiecināms uz partnerattiecībām, kas reģistrētas kā laulība. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka tā ir uzskatāma par diskrimināciju un uzbrukumu piešķirtai aizsardzībai ģimenēm, kuru veido nelaulāti pāri un viņu bērni.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro