Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a spanyol kormány megtagadja az özvegyi nyugdíjra való jogosultságot olyan nőktől, akiknek a hivatalosan regisztrált élettársa elhunyt, arra hivatkozva, hogy jövedelmük meghaladta az élettárs jövedelmét az utóbbi halálának évében. A hatályos spanyol jogszabályok (a társadalombiztosításról szóló 20/2007. számú törvény 221. cikke) szerint a szóban forgó élettársaknak gazdasági szempontból függőnek kell lenniük ahhoz, hogy özvegyi nyugdíjat kaphassanak. Ez ugyanakkor nem áll fenn a házasságként nyilvántartott élettársi viszonyok esetében. A petíció benyújtója azt állítja, hogy ez megkülönböztetésnek minősül, és sérti a nem házas párok és gyermekeik alkotta családok számára biztosított védelmet.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro