Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționara susține că guvernul spaniol refuză dreptul la pensie de urmaș femeilor al căror partener coabitant înregistrat oficial a decedat, pe motiv că venitul acestor femei era mai mare decât cel al partenerului în anul decesului celui din urmă. În conformitate cu legislația spaniolă în vigoare (articolul 221 din Legea nr. 40/2007 privind securitatea socială), acești parteneri trebuie să fie dependenți din punct de vedere financiar pentru a avea dreptul la o pensie de urmaș. Totuși, acest lucru nu pare să se întâmple în cazul parteneriatelor înregistrate ca căsătorii. Petiționara afirmă că acest lucru este discriminatoriu și reprezintă un atac la adresa protecției acordate familiilor formate din cupluri necăsătorite și copii lor.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro