Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Podnositeljica predstavke tvrdi da španjolska vlada uskraćuje prava na udovičku mirovinu ženama čiji su službeno registrirani izvanbračni partneri umrli i to na temelju činjenice da je njihov dohodak bio veći od dohotka njihova partnera u godini partnerove smrti. Prema važećem španjolskom zakonodavstvu (članak 221. Zakona o socijalnoj sigurnosti 40/2007), osobe moraju biti ekonomski ovisne da bi imali pravo na ostvarivanje udovičke mirovine. Međutim, to nije slučaj s partnerstvima koja su registrirana kao brakovi. Podnositeljica predstavke smatra da je riječ o diskriminaciji i napadu na zaštitu koja se pruža obiteljima koje se sastoje od nevjenčanih parova i njihove djece.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro