Rente

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatelka tvrdí, že španělská vláda odpírá ženám, jejichž oficiálně registrovaný druh zemřel, právo na vdovský důchod z důvodu, že jejich příjem byl větší než příjem partnera v roce jeho úmrtí. Dle současných španělských právních předpisů (článek 221 zákona o sociálním zabezpečení č. 40/2007) musí být daní partneři na sobě ekonomicky závislí, aby měli právo na vdovský důchod. To se však zřejmě nevztahuje na partnery zaregistrované jako manželé. Předkladatelka trvá na tom, že takové jednání se v podstatě rovná diskriminaci a je útokem na ochranu poskytovanou rodinám, které jsou tvořeny nesezdanými partnery a jejich dětmi.

Thank you for your support, Silvia Oñate Moya
pro