относно твърдения за дискриминация във връзка с непродължаването на трудовия му договор и несъвместимост с митническото право на Общността 

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 24 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията е работил като служител в полската данъчна служба от 1993 г. и е отговарял за митническите проверки. Той е сред многото митнически служители, освободени през 2017 г., когато трудовите им договори не са били продължени, т.е. не са им били предложени по-нататъшни трудови правоотношения след промяната на правния статут на митническите служби. Последните са били интегрирани в структурата на Националната администрация по приходите под името „Данъчни и приходни служби“. Според вносителя на петицията причината да не му бъде предложена по-нататъшна заетост е членството му в синдикалната организация „Celnicy PL“ и активното му включване в протестите на митническите служители срещу промените в процедурите по наемане на работа. Освен това вносителят на петицията поставя под въпрос и освобождаването си от задължения, което поради специфичния му правен статут го изключва от съдебна защита, а това той счита за противоречащо не само на полското право, но и на Хартата на основните права на ЕС.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now