Arbeit

относно твърдения за дискриминация във връзка с непродължаването на трудовия му договор и несъвместимост с митническото право на Общността 

Wojciech Zieliński
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 Supporters 24 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителят на петицията е работил като служител в полската данъчна служба от 1993 г. и е отговарял за митническите проверки. Той е сред многото митнически служители, освободени през 2017 г., когато трудовите им договори не са били продължени, т.е. не са им били предложени по-нататъшни трудови правоотношения след промяната на правния статут на митническите служби. Последните са били интегрирани в структурата на Националната администрация по приходите под името „Данъчни и приходни служби“. Според вносителя на петицията причината да не му бъде предложена по-нататъшна заетост е членството му в синдикалната организация „Celnicy PL“ и активното му включване в протестите на митническите служители срещу промените в процедурите по наемане на работа. Освен това вносителят на петицията поставя под въпрос и освобождаването си от задължения, което поради специфичния му правен статут го изключва от съдебна защита, а това той счита за противоречащо не само на полското право, но и на Хартата на основните права на ЕС.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international