Privind o presupusă discriminare cu privire la neprelungirea contractului său de muncă și incompatibilitatea cu legislația vamală a Uniunii 

Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 supporters 24 in European Union

Collection finished

24 supporters 24 in European Union

Collection finished

  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul a lucrat ca lucrător în cadrul serviciului vamal din Polonia din 1993 și a fost responsabil de controlul vamal. Petiționarul este unul din numeroșii lucrători vamali care au fost concediați în 2017, atunci când contractele de muncă ale acestora nu au fost prelungite, cu alte cuvinte, nu li s-a oferit un alt loc de muncă în urma modificării statului legal al serviciilor vamale. Aceste servicii au fost integrate în structura Administrației Fiscale Naționale sub denumirea de Servicii vamale și fiscale. Potrivit petiționarului, acestuia nu i s-a oferit niciun alt loc de muncă întrucât a fost membru al sindicatului Celnicy PL și s-a implicat activ în protestele lucrătorilor vamali împotriva schimbării procedurilor de angajare. De asemenea, petiționarul aduce în discuție concedierea sa care, ținând cont de statutul legal specific, îl exclude de la protecție judiciară, pe care o consideră nu numai contrară legislației poloneze, dar și Cartei drepturilor fundamentale a UE.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now